Service & tips

 
Fiets kopen? Oriënteer gerust via internet, maar koop hem wel bij een fietsspecialist!

Tegenwoordig is bijna alles via internet te koop, waaronder ook fietsen. Deze worden veelal met korting aangeboden. Sommige producten lenen zich  prima om op internet te kopen, maar met de fiets is het anders. Wij staan daar niet achter omdat wij vinden dat u voor aanschaf van een fiets  een goed advies op maat moet krijgen en dit kan alleen bij een fietsspecialist. Nog een aantal redenen zijn:

  • Fiets wordt vaak on-afgemonteerd of slecht afgemonteerd, niet afgesteld geleverd. Als een fietsspecialist fietsen geleverd krijgt van de fabrikant moet de nog altijd afgesteld worden, iets wat internetwinkels vaak overslaan. Dit heeft natuurlijk ook te maken met een stukje vakkundigheid die deze zaken niet in het huis hebben. De fiets wordt uitgepakt en gecontroleerd op beschadigingen. Bouten, moeren, kabels en spaken zijn vaak niet goed aangedraaid en gesmeerd waardoor er sneller defecten kunnen optreden.

  • Een fiets moet ook perfect op maat worden afgesteld om lichamelijke ongemakken en klachten te voorkomen.

  • De maat van de fiets kan ook heel anders uitpakken door gebruik van bijvoorbeeld een verende zadelpen, andere maat omschrijving van framehoogte(geen cm) of andere framebouw. Een rekenmodule voor framehoogte geeft een indicatie maar geeft niet altijd de uitsluitsel.

  • Ook de internetwinkels moeten garantie geven op verkochte fietsen. In de praktijk blijkt alleen dat u er veel meer voor moet doen om daar ook aanspraak op te kunnen maken. Op een fiets rust twee jaar garantie op niet slijtbare onderdelen. Als u bij ons een fiets koopt en heeft u binnen twee jaar een defect onderdeel dan vervangen wij deze direct. Afhandeling met de fabrikant nemen wij als fietsspecialist voor onze rekening, inclusief de (aan)betaling van het defecte onderdeel. Bij een internetwinkel wordt u gevraagd het op te sturen zodat men kan beoordelen. In de praktijk betekend het dat het wel enkele weken kan duren voor u een nieuw onderdeel toegestuurd krijgt wat u dan overigens zelf zal moeten monteren of (tegen betaling) laten monteren.

  • Service aan de fiets is ook lastig via internet. Naast de Gratis servicebeurt (niet via een bedrijfsfietsenplan) en korting op de tweede en de derde onderhoudsbeurt, kunt u altijd langsfietsen voor lucht in de banden, zadel en stuur verstellen, vervangen van batterijen in de verlichting etc. Dit doen we zonder er iets voor te rekenen. Wel zo'n prettig idee.

  • Verzending van de gekochte fiets via internetwinkel gaat vaak met de normale pakketdienst. Deze is niet voorbereid voor fietsvervoer. Fietsen worden vaak niet goed of genoeg ingepakt. Dit maakt de kans op schade aanzienlijk groter en dat is gewoon zonde van uw nieuwe fiets.

  • Bij internetwinkel kunt u uw huidige fiets niet inruilen, dit kan bij ons altijd.

  • Internetwinkels rekenen vaak hoge verzendkosten, wat een deel van de korting al weer teniet doet.

 


De Werkplaats

Bij ons  kunt u al uw fietsen langsbrengen voor een servicebeurt of reparatie. Onze werknemers in de werkplaats staan graag voor u klaar.

Behalve de reguliere werkzaamheden verzorgen wij ook onderhoud aan Rohloff versnellingsnaven. Bij een servicebeurt wordt uw fiets helemaal nagekeken door onze professionele monteurs. Er wordt voor gezorgd dat alles weer goed loopt en afgesteld wordt. Zo blijft u dus zonder zorgen fietsen.

Heeft u een fiets nodig wanneer uw fiets bij ons is voor de servicebeurt en/of reparatie, dan krijgt u van ons een leenfiets mee.

Voor een servicebeurt of reparatie maakt u een afspraak met de werkplaats en brengt u de fiets langs de dag van de afspraak, zodat u hem slechts 1 dagdeel kwijt bent. Uiteraard hebben wij een vervangende fiets voor u. Voor een afspraak kunt u bellen met de werkplaats op 020 - 6413614, stuur een whatsapp naar 06-16030327 of mail naar werkplaats@vanrietschotentweewielers.nl

Haal service

Heeft u geen gelegenheid om uw fiets of E-bike voor reparatie bij ons te brengen? Geen probleem, wij komen hem graag bij u ophalen! Bel ons voor een afspraak.

Voor een afspraak kunt u bellen met de werkplaats op 020 - 6413614 of stuur een whatsapp naar 06-16030327.

Fietsplan

Bij Van Rietschoten Tweewielers is het mogelijk een fiets aan te schaffen via een fietsplan. Naast de landelijke fietsplannen; NFP en BFN, werken wij ook mee aan alle alternatieven die door uw werkgever worden geboden. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs voor het bestellen van een fiets, volledig fiscaalvrij.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08.30 - 18.00 uur
Woensdag:  08.30 - 18.00 uur
Donderdag:  08.30 - 18.00 uur
Vrijdag:  08.30 - 18.00 uur
Zaterdag:  09.00 - 17.00 uur
Zondag:  Gesloten


Facebook